Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Palacsintázódás
2019. február 14. írta: sztomasok

Palacsintázódás

coloplast-brava-.jpegA „palacsintázódás” (Pancaking, vagy az USA-ban nevezett „pattycaking”) akkor fordul elő, amikor a széklet a sztómán, illetve sztóma körül ragad, és nem esik be a sztómás zsákba. Ez a széklet egy palacsinta alakzatban a sztóma körül sűrűsödik, ahogy egyre sűrűsödik akadályozza további szabad ürülést és az alaplap alá kerül, és szivárgást okoz (többnyire colosztómásoknál fordul elő).
Ez irritációs problémákat okozhat, a sztóma körül. A „palacsinta” kellemetlen szagot vagy szivárgást is okoz, mivel az alaplap egy részét a hasról elhúzza és felemeli. Ennek okai általában: vagy a „szilárdabb széklet”, amely „tapadó, ragadós”, vagy a sztómazsák szűrője túlzottan hatékony, ami azt jelenti, hogy a gáz túl gyorsan távozik ki, így nem marad levegős hely a zsákban, hogy széklet a zacskó aljára tudjon csúszni, a táska a hasfalra, a sztómához simul (tapad), vákuum keletkezik.

Az alábbiak segíthetnek a megoldásban:
  • Dörzsöljön baba olajat (vagy Brava™ síkosító-szagtalanítót), a zsák belsejébe, az alaplap nyílásán keresztül. Az új zsák felhelyezése előtt fújjon egy kis levegőt a zsákba.
  • Helyezzen egy kis darab összecsavart papírt (pl. WC-papír) a zacskóba, hogy a belső oldalak egymástól elkülönüljenek, kiküszöbölni a vákuumhatást.
  • Ragassza le a szűrőt (a zsák dobozában vannak ilyen matricák), hogy megakadályozza a túl sok levegő távozását, amennyiben mégis szükséges kiengedni a levegőt (gázokat), akkor a szűrő-lefedő simán eltávolítható. (Némely zsák szűrőjén található perforációs pont, azt szúrja meg tűvel, majd szűrőtakaróval fedje le a kis lyukat a levegő kibocsátása után.)

 

Növelje a folyadékbevitelt, ezzel segítse a széklet lágyulását (ne legyen kemény, ragadós), rostdús élelmi rostot tartalmazó ételek (főzelékek, gyümölcsök, stb.) fogyasztásával változtassa a széklet konzisztenciáját.
Stoma Protector for One Piece Bag

A bejegyzés trackback címe:

https://sztomasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr4915474448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Your SEO optimized title