Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Nyaralás és utazás sztómával
2019. szeptember 13. írta: sztomasok

Nyaralás és utazás sztómával

Nyaralás és utazás
Nem kell, hogy az utazás akadálya legyen a sztóma. Azonban szüksége lehet egy kis időre, hogy hozzászokjon a sztómához, és késznek érezze magát az utazásra. Kezdetben rövid utakat tegyen, majd próbálja növelni a távolságot.

Akár autóval, hajóval, vonattal vagy repülővel utazik, fontos, hogy jól felkészült legyen. Csomagoljon össze egy kisméretű úti neszesszert, és tegyen bele bőven elegendő sztómazacskót, és minden egyéb szert, amire zacskócsere közben szüksége lehet.
travel-with-a-stoma.jpg
Repülés
Ha repülővel utazik, legyen rá gondja, hogy minden eszközből eleget csomagoljon a repülőútra és a távolléte idejére, illetve gondoljon a sürgősségi helyzetekre is. Ne egyetlen bőröndbe tegye az egész felszerelést, hátha elvész a poggyász, vagy késik a járat. Ne felejtse el, hogy a repülőgépre nem szabad ollót felvinni, ezért felszállás előtt vágja méretre a sztómazacskókat. fotó forrása

 

 

 

 

 

 

Utasbiztonsági ellenőrzés

fe_1200_0_000002439_lag_hu2_01jpgjpg_maxi.jpg

Ne aggódjon amiatt, hogy a sztómazacskója kitágul a kabinnyomás változása miatt. A sztómazacskókat úgy terveztük és teszteltük, hogy kibírják a nyomásváltozásokat.


Utazás külföldre
Mielőtt külföldre utazna, győződjön meg arról, hogy az utasbiztosítása fedezi-e az állapotával kapcsolatos esetleges váratlan eseményeket.

Melegebb éghajlaton az ember többet izzad, ezért gyakrabban lehet szükség a zacskó cseréjére. Figyeljen arra, hogy új zacskó felragasztása előtt szárazra törölje a bőrét, hogy a rögzítés biztonságos legyen. Szükség esetén használjon hajszárítót a terület megszárítására – de ügyeljen rá, hogy ne legyen túl magas hőfokra állítva.

Az ilyen helyeken megnő a hasmenés és a kiszáradás veszélye. Igyon elegendő vizet, és mindig legyen kéznél rehidráló tasak és hasfogó gyógyszer.

Amikor nyaralni megy, ne feledje: mindent megtehet, amit korábban, lazíthat, és jól érezheti magát.

Tanácsok nyaraláshoz:

  • A sztómazsákokat tárolja hűvös helyen
  • Kirándulás közben használjon palackozott ivóvizet a zacskócseréhez
  • Napozás során csak  azután  kenje be magát naptejjel, hogy feltette a sztómazacskót, mert a krémek gyengítik a tapadást.
  • A használt zacskót ürítse ki, zárja le, és a rendes szeméttel együtt dobja ki
  • Ha nem szeretné a hotelszobában hagyni a használt zacskókat, használja a köztéri kukákat
  • Még utazás előtt győződjön meg arról, hogy a nyaralás helyén hol talál orvosi segítséget, szükség esetén.

forrás: Coloplast

Sztómaterápiás Nővérek tanácsai:

  • Mindig legyen egy cserére való adag eszköz Önnél, mely tartalmaz még, törlőkendőket és műanyag zacskót a használt zsák eldobásához, ha nem nagy távolságra utazik.
  • Hosszabb útra készüljön fel leereszthető zsákkal, és hasmenés elleni szerrel is, esetleges problémák ellátására.
  • Készíttessen a sztómaterápiás ápolóval UTAZÁS KÁRTYÁT, a következő adatokkal: milyen terméket használ, és a célországban elérhető sztómaterápiás szolgáltatások.
  • Ossza szét a segédeszközöket a kézipoggyász és raktérben elhelyezhető poggyász között, a poggyász elvesztése esetén így kivédhető, hogy az összes eszköz elvesszen.
  • Ne tegyen ollót a kézipoggyászba repülés esetén, előre vágja ki azokat.
  • Amikor hosszú útra utazik, az előírtnál több készletet vigyen.

forrás

A repülőtéren: Legyen tisztában a jogaival!

Ütközhet-e bármilyen problémába a biztonsági ellenőrzésnél? A biztonsági testszkenner kimutathatja a zacskóját, még akkor is, ha az éppen üres. Viszont Önnek nem kell megmutatnia a zacskóját és a biztonsági személyzet nem kérheti Önt arra, hogy ruháit levéve megmutassa azt, illetve nem érinthetik meg a zacskót. Felkérhetik Önt arra (vagy akár önként is felajánlhatja), hogy a ruháin kívül végighúzza a kezét a zacskón (hogy ezzel kizárja a robbanóanyagok jelenlétét), itt viszont véget kell érnie a további kivizsgálásnak. Töltsön le és nyomtasson ki egy „flash kártyát” az UOAA oldaláról, hogy azzal diszkréten közölhesse állapotát a közlekedésbiztonsági tiszttel. Próbáljon meg korábban megérkezni a kapuhoz, hogy éppen a beszállás előtt kicserélhesse zacskóját

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztomasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr5615073790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Your SEO optimized title