Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Sztómás kiegészítők, gyógyászati segédeszközök magyarországi "hiánya"
2020. április 23. írta: sztomasok

Sztómás kiegészítők, gyógyászati segédeszközök magyarországi "hiánya"

Már volt egy blogbejegyzés külföldön kapható sztómás alsóneműkről, sérvkötőről, sztóma- hasi támasztó övről.

A helyzet sajnos semmit sem változott ezen a téren Itthon egyfajta sztómás haskötőt/sérvkötőt lehet venni, ezt felírják receptre is évente 2 db jár, így normatív támogatással 5.982 Ft/db (unisex, aktuális árak https://sejk.neak.gov.hu/content.php?s=catalog&portallang=hu).

 

  Bruttó közfin. ár: 12 827 Ft   Nettó közfin. ár: 10 100 Ft   ÁFA: 27%
  Bruttó támogatás: 6 845 Ft   Nettó támogatás: 5 390 Ft    
 
  Bruttó térítési díj: 5 982 Ft   Nettó térítési díj: 4 710 Ft    
 
  Felírható mennyiség: 12 hónap / 2 darab
  Támogatási technika: FIX 70 %  

 

55823816_1146498748885911_5116757950345510912_n.jpg

Stomex haskötő

.Az említett bejegyzésben már összegyűjtöttem a nőknek és férfiaknak külföldön kapható néhány csinosabb darabot. Most itt van néhány.

 

Például ez is nagyon praktikus lenne Tytex Corsinel öv panellel (CareFix) és egyben a sérv megelőzést is szolgálja. Itthon ezek a Tytex termékek kaphatók, de ezek sem támogatottak Replant4care

 

Külföldön is elég borsós ára van, de évente 3 db-ot felírhatnak receptre és ingyen is hozzájuthatnak a sztómások. Érdeklődtem itthon gyógyászati segédeszközboltban, azt mondták, hogy biztosan azért nem hozzák be, mert nagyon drága lenne.

Végül az internetes, kitartó kutakodásom eredményeként megtaláltam a helyet, ahol itthon is kapható. Egy olyan weboldalon keresztül tudtam volna megvenni, ahol plasztikai műtét utáni kompressziós ruhaneműket (melltartó, bugyi, stb.) árulnak. Az árak nem voltak feltüntetve, így levélváltások után tudtam meg, hogy (2 éve történt) ezt 25.000 Ft-ért tudtam volna megvenni tőlük (nem írom le a cég nevét) iItt az általuk küldött katalógus első oldala, azon nem szerepel a nevük:

acfrogdehyzwcq6eftvtn5sg6r0z5kd3_vv3fb9_1.jpg

 

Szintén nem hazai kínálatban találtam egy nagyon csinos, és praktikus, zsebes derékövet. Sajnos ezt sem lehet itthon kapni. Mi sztómások örülünk, hogy megmentették az életünket a vendégnyílás-kialakítással, de az életminőségünk nagymértékben romlott, és a nők, de a férfiak is szeretnének továbbra csinosan kinézni, biztonságos és csinos eszközökkel élni a mindennapokat, vagy éppen eljárni színházba, esetleg sportolni. De ehhez megfelelő eszközökre is szükség lenne, de nekünk ez életmentő műtét volt (nem szépség-plasztika), így nem feltétlenül van anyagi hátterünk drágán, vagy külföldről beszerezni ezeket.

Itthon is kaphatóak olyan csipkés combvédők, amik ,főleg a nyári kánikula idején, a comb-kidörzsölést gátolják. Ezek igazából nagyon hasonlóak, de méretbeli különbségek vannak és nincsen zsebük. Nem értem a hazai készítőket, hogy miért nem készítenek a külföldi mintára hasonló zsebes derékövet?? Igazán nem lenne sokkal bonyolultabb, mint a combvédő (legalábbis én így gondolom). Kereslet biztosan lenne rá!!

COMBVÉDŐ CSIPKE, 2 szilikon csíkkal, 17cm széles, combvédő pánt ...

 

Ha esetleg véletlenül olvassa ezt hazai készítő, gyártó, vagy olyan személy, aki ismer ilyet kérem őket, hogy gondolkozzanak el rajta, hogy kielégítsék a hazai keresletet, vagy esetleg nyisson valaki ilyen webáruházat, és hozza be külföldről ezeket a termékeket. Azt is el tudnám képzelni, hogy ne csak a fent említett egy db sztómás haskötő (Gyártó: Thuasme)  legyen a normatív támogatással felírható gyógyászati segédeszköz.

Egy évvel ezelőtt már Facebookon is megosztottam egy nagyon szerény számítást, hogy mennyi egy sztómás személy (minimális) havi kiadása . Az éves szinten kiszámított költségek vannak leosztva egy havi költségre (hiszem a sztómazsákokat negyedévente lehet feliratni), 8.110,- Ft-ra jött ki, de az a min. és nincsen semmi más költség benne (pl. gyógyszer, vagy egyéb gyógyászati termék)

58382758_1161737970695322_4734310628968103936_n.jpg

 

#thuasm #tytex #cosinel #carefix #wrap #sztomasoknak #hernia #serv 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztomasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr3915633372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Your SEO optimized title