Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Parastomalis sérv megelőzése - alapvető gyakorlatok
2020. április 01. írta: sztomasok

Parastomalis sérv megelőzése - alapvető gyakorlatok

Örülnék, ha magyarországi szakemberek is készítenének ehhez hasonló videót. Valószínűleg a körükben is van érintett, aki saját maga által is bemutathatná a gyakorlatokat (akár jóga-gyakorlatokat, stb.

sérv megelőzés

VIDEÓ!!


 

A parasztomális sérv kialakulásának kockázata gyakoribb a sztóma műtét utáni közvetlen szakaszokban, mivel a műtét során a sebésznek át kell vágnia a hasi falon, hogy elérje a bélt. Ez gyengeséget okoz a hasi izmokban, így hajlamosabbak a sérülésekre és a sérvre. A test előkészítése és a hasi izmainak erősítése műtét előtt és után nagyszerű módja annak, hogy csökkentsék a parasztomális sérv kialakulásának esélyét.

A videóban szereplő gyakorlatokat úgy tervezték, hogy elősegítsék a hasi erőnket, és könnyen elvégezhetőek otthon, a saját tempójukban. Jay Hyrons, a klinikai személyes fitnesz edző gondosan kiválasztotta az egyes gyakorlatokat, akiknek szintén kolostómája van. Kérjük, feltétlenül beszéljen a Stoma Care ápolóval, mielőtt bármilyen gyakorlatot megtenne a sztóma műtét után.

Az Aura-profilról és a többi sérv-kezelési lehetőségekről további információt kérhet a CliniMed telefonszámon a 0800 036 0100 telefonszámon vagy az info@clinimed.co.uk e-mailben.

Meglátogathatja a www.clinimed.co.uk webhelyet is.

Átirat kivonat: Üdvözlet, Jay vagyok, és képzett klinikai személyi edző vagyok. Négy évvel ezelőtt kolostómám volt. Megyek, hogy mutassa meg néhány egyszerű gyakorlat ma, amit tehetünk otthon, hogy élvezheti a hosszú távú egészségügyi előnyeit a rendszeres testmozgásnak ...

A has alá tartozó komplex csoportjának a core izmok (megj. core angol szó, magot, valaminek a velejét, legjavát, központját jelenti.,  a hasüreget körülvevő izmok. A sztóma képzésekor a sebésznek át kell vágnia ezeket a mag izmokat, hogy elérje a bélt, ami az izom gyengülését okozza. Ez a gyengeség fokozott kockázatot eredményezhet a parasztomális sérv kialakulásában, amikor a bél egy része áttör a meggyengült hasi falon. Ez a kidudorodás nyújthatja a bőrt, és problémákat okozhat a tömítés megőrzésében. A magizmok gyakorlása az egyik legjobb módszer a parasztomális sérv megelőzésére. Ma megmutatok neked hat kulcsfontosságú gyakorlatot, amelyek elvégezhetők műtét előtti és után, amelyek segítenek az erő megteremtésében ezen a területen. Azért választottuk ezt a hat gyakorlatot, mert alkalmasak műtét utáni elvégzésre.

Hangsúlyozzák a has felé húzást, ahelyett, hogy előre tolnának, ami extra feszültséget okozhat. Minden gyakorlat tartalmaz nehézségi változatot, tehát csak azt kell tenned, ami nem megerőltető, amit tehet. Ne felejtse el, hogy a szelíd testmozgás jobb, mint egyáltalán nem gyakorolni, de mielőtt elkezdenénk, néhány szempontot kell mérlegelni:

  • •Győződjön meg róla, hogy kényelmes
  • Soha ne edz étkezés után 
  • Ne erőltesd túl magad 
  • Ha bármilyen fájdalmat vagy kellemetlenséget érzel edzés közben, azonnal hagyd abba és fordulj orvoshoz. 
  • Ne felejts el lélegezni. A légzőgyakorlat az első hasi gyakorlat, amelyet ma megmutatunk, kiválóan alkalmas minden korosztály számára, közvetlenül a műtét után. Valójában ez az egyik első, amelyet kórházban mutatnak. Meg tudod csinálni fekve vagy ülve. Ma megmutatom neked, hogy állsz fel.....

Szóval, most megfordulok és bemutatom. Hagyom, hogy a hasam izmai kissé ellazuljanak, egyenletesen kinyomom őket, hogy valóban meg tudjam mutatni neked, hogy mennyit húz be ehhez. Lélegezz be, szívd be azokat a hasizmokat, és tartsd 10–15 másodpercet - ez egy kicsit túl fájdalmas lehet egyenesen a műtét után -, majd pihenj. Ez nem az ismétlésekről szól, hanem a tartásról és a pihenésről, tehát idővel felemelheted két vagy három percre. Ha tudsz, annál hosszabbat, annál jobb. Ez a következő néhány gyakorlat egy kicsit több energiát igényel, de elvégezhető otthonodban. Mielőtt megpróbálnád ezeket a gyakorlatokat, kérdezzd meg a sztóma-ápolótól a gyógyulási szintjét ....  (Google fordítóval fordítva)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztomasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr3615633136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Your SEO optimized title