Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Fürdés, úszás sztómával
2019. november 03. írta: sztomasok

Fürdés, úszás sztómával

FÜRDÉS, ÚSZÁS

A napközben használt sztómaterápiás terméket fennhagyva zuhanyozhat vagy akár fürödhet, úszhat is, mivel a zsák vízálló és borítása hamar megszárad vagy szárazra törölhető. Ugyanakkor a zsákot le is veheti, hogy alaposabban meg tudja tisztítani a sztóma körüli területet. A sztómaterápiás segédeszközöket használhatja úszáshoz, de igény szerint viselhet diszkrét (mini) zsákot, vagy sztómasapkát. Minden szűrős zsákhoz tartozik szénszűrőt fedő tapadó lapocska, amely kiküszöböli a szűrő nedvesedését és tönkremenetelét.

Ruházatát úszáshoz is érdemes megválogatnia: a hölgyek szívesebben viselnek egyrészes, elöl fodros fürdőruhát. A férfiak pedig válasszanak magasabb derekú fürdőnadrágot. Forrás: Replant4care

 

 

Fürdőzés
A sztómával élő zuhanyozhat vagy fürödhet éppen úgy, ahogy korábban. A fürdővíz nem fog belefolyni a  sztómába és nem fogja azt irritálni. Sztómazacskóval együtt vagy a nélkül egyaránt zuhanyozhat vagy fürödhet.
A szappan maradvány befolyásolhatja az alaplap tapadását a bőrön, ezért válasszon olyan tisztálkodó szert, amely a bőr felszínéről könnyen eltávolítható. Nem javasolt a krémet tartalmazó tusfürdők, szappanok használata. Forrás: Coloplast

 

Fürdés- strandolás:

A sztómások nyugodtan zuhanyozhatnak. A szappanos víz nem fog befolyni a sztómába, semmi esetre sem fogja azt irritálni. Zuhanyozhat, vagy fürdőzhet a kádban zsákkal vagy nélküle, választhatja bármelyik lehetőséget. A szappan maradvány befolyásolhatja az alaplap tapadását a bőrön, ne használjon olyan szappant , amely a bőrön maradhat. Válasszon olyan tisztálkodószert, mely a bőr felszínéről könnyen letisztítható. Nem javasoljuk a kettő az egyben tusfürdők és a krémeket tartalmazó szappanok használatát.
 
Gyógyfürdő, strandolás:
 
7a772d1e68d69011bc91d3c9d6b28f84.jpgA sztómás a közösségi fürdőzésekben is részt vehet. Szerencsés ha a fürdőzés ideje alatt a sztóma nyugalmi állapotban van, és célszerű egyrészes zárt zsák, sztómasapka, vagy sztómadugó alkalmazása.  A sztóma nyugalmi állapotát colosztomások irrigálással is elérhetik, ill. olyan időszakot válasszanak a strandolásra amikor a sztóma éppen nem ürít. Ileosztomások étkezéssel tudják mérsékelni a sztóma ürülését. Amennyiben a fürdőzés közben jelentősebb mennyiségű széklet kerül a zsákba, a fürdőző hagyja el a vizet. Vegyen fel fürdőköpenyt, várja ki az ürülés megállását, majd cseréljen zsákot és folytathatja a fürdést. Termál fürdőzés esetén a 36-38 °C-os víz hatására általában az alaplap erősebb tapadását fogja észlelni. A biztonsága érdekében otthonában kádfürdő segítségével meggyőződhet róla, hogy az ön bőre és a választott eszköz hogyan viselkedik a melegvíz hatására. A fürdőzés befejezése után tanácsos a zsákot lecserélni.
 

A közösségi fürdőzésben azonban a sztómazsák elrejtése, láthatatlanná tétele is probléma. Utóbbi időben főként bulvár lapokban láthatunk nyíltan sztómazsákkal fürdőzőket. A zsák elrejtésére férfiak magas derekú hosszabb szárú fürdőnadrágot, a hölgyek egyrészes fürdőruhát, egyéb praktikákat használhatnak. Forrás: Sztómanővérek

 

 

56168051_1146405548895231_6122299301457559552_n.jpgfürdőruhák sztómát viselő hölgyek részére Anita
http://anitafehernemu.hu/

Nem kell tartani a strandszezontól a sztómát viselőknek (Spájz 2019. 06.13.) - 1. Karc FM

A bejegyzés trackback címe:

https://sztomasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr9115285570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Your SEO optimized title